Noves mesures de control davant la situació epidemiològica a Barcelona

Davant els rebots ocasionats a Barcelona i diverses poblacions de l’àrea metropolitana de Barcelona, la Generalitat ha engegat una sèrie de mesures per evitar els contagis. Aquestes mesures estaran vigents durant 15 dies. Quines són les mesures que afecten a l’alimentació?

1.- Es recomana que la població es quedi a casa. És una recomanació. Per tant es pot sortir a treballar, al metge o a comprar. Recordeu que aquestes activitats s’han de fer mantenint les mesures de seguretat i sempre amb la mascareta posada sota risc de multa.

2.-Sobre el bar del Mercat. Tot seguint la normativa legal vigent: l’aforament a l’interior del bar serà al 50% i el consum s’ha de realitzar sempre en taula no en la barra. A fora, les cadires han d’estar a dos metres de distància.

3.-Adoptar mesures de neteja i desinfecció adequades a les característiques dels centres de treball i intensitat d’ús.

4.-Intenteu no fer ús del transport públic en hora punta.

5.- Es prohibeixen totes les activitats culturals, d’espectacles públics, recreatives, esportives i d’oci nocturn, extraordinàries o de caràcter temporal.

 

Totes les mesures de control segons la RESOLUCIÓ SLT/__/2020, de 16 de juliol per la qual s’adopten mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 als següents municipis: Barcelona, Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Cornellà, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixach, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besós i Badalona.

 

Què es podrà fer i què no es podrà fer:

 

Es recomana que la sortida del domicili es realitzi solament en els casos següents:

a) Per a l’assistència al lloc de treball per efectuar la seva prestació laboral, professional o empresarial, quan no es pugui dur a terme en la modalitat de teletreball.
b) Per assistir als centres, serveis i establiments sanitaris.
c) Per assistir i tenir cura de persones grans, menors d’edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables.
d) Per desplaçar-se a entitats financeres i d’assegurances i d’altres serveis.
e) Per accedir als establiments comercials minoristes d’alimentació, begudes i matèries primeres.
f) Per accedir a altres establiments comercials minoristes, amb cita o avís previs, els quals han de complir les mesures de protecció i de seguretat establertes per les autoritats competents.
g) Per fer trobades i activitats del lleure i esportives amb persones del grup de convivència habitual a què es fa referència en el paràgraf següent.
h) Per realitzar actuacions requerides o urgents davant dels òrgans públics, judicials o notarials.
i) Per renovacions de permisos i documentació oficial, així com altres tràmits administratius inajornables.
j) Per dur a terme mudances domèstiques o professionals.
k) Per atendre els horts familiars d’autoconsum.
l) Per exàmens o proves oficials inajornables.
m) Per causa de força major o situació de necessitat.